Februar, 2016: Bootstrapping, mentoring og eksperthjelp

Februar 2016 var spennende, fordi vi skjønte basert på tilbakemeldingene at dette kunne ha internasjonalt potensiale. Ole Holtet ble mentoren vår fra Spark*NTNU og endte opp med å bli vår viktigste støttespiller de neste 4 månedene. Jeg anbefaler for øvrig alle som er i startgropen å få seg en mentor som de kan sparre med. På NTNU tør jeg påstå at Spark* er det beste alternativet. Ole oppfordret oss til å lage nye prototyper og teste dem så fort som mulig.  

Vi tok hintet og tok med oss skinnprototypen vår til Krogh Optikk i Trondheim. Der forklarte vi beskjedent ideen vår og spurte om de hadde noen tanker om hvordan dette kunne løses. For en respons! På et tidspunkt hadde vi over 8 engasjerte optikere som diskutere ulike løsninger. Videre satt de oss i kontakt med en professor i optikk som har gitt oss råd og veiledning siden. En klar oppfordring til alle gründere er å tørre å ta sjansen på å spørre eksperter om det man lurer på. Plutselig får man svar!

 

Testing hos Krogh Optikk

Testing hos Krogh Optikk

De første tre parene med linser, som i utgangspunktet ville kostet 7000 per stykk hos Krogh(!) fikk vi sponset av brilleglassprodusenten Essilor.  ”Bootstrapping”, som er å benytte seg av eksisterende ressurser og materiell, fungerte veldig bra for å få laget fire prototyper. Disse brukertestet vi og de ga oss en god formening om hva som ville koste penger i neste steg av prosessen. Derfor ble vi veldig glade da vi fikk tildelt støtte på 22.000 fra Pengesprøyten som er drevet av Spark*NTNU og støttet av Trønderenergi. Dette gjorde at vi kunne lage bedre prototyper, reise til Krogh Optikk i Oslo, Essilor på Kongsberg og mye annet! På disse reisene fortsatte vi å teste produktet - på fly, buss, på gata – noe som ga verdifulle tilbakemeldinger vi kunne ta med videre. Vi fikk også som yngste bedrift noensinne, plass på akseleratorprogrammet Take-Off NTNU, hvor vi endte opp med å møte to av våre tre første investorer og nå nærmeste mentorer – Tronn Skjerstad og Tommy Dahlen. I slutten av februar holdt foredrag om «MovieBox» for ledergruppen i Trønderenergi sammen med andre Spark* bedrifter. 

Presentasjon hos Trønderenergi etter å ha fått støtte fra Spark* NTNU

Presentasjon hos Trønderenergi etter å ha fått støtte fra Spark* NTNU

Månedens lærdom: Det er mye hjelp å få om man bare tør å spørre – det verste som kan skje er å få nei!